Jdi na obsah Jdi na menu

Audiostop spojil tradici s audioknihami

20. 4. 2012

Audiostop spojil tradici s audioknihami

Audiostop spojil tradici s audioknihami

Prostějov - Vzpomínáte na televizní Videostop? Podobnou soutěž zorganizovala ve čtvrtek městská knihovna. Nechyběla znělka, moderátor ani porota. V roli moderátora neusedl Jan Rosák, ani Karel Čáslavský - nýbrž Jaroslav Knejp. Na místě soutěžících byla Martina, Míša, Marie, Vladislav a Stanislav. A řeč nebyla o filmech, ale o audioknihách.

Soutěže se zúčastnilo celkem pět soutěžích. Vítězkou se stala Martina Šuhajová, povoláním zdravotní sestra. „Na soutěž jsem se nepřipravovala, ani nebyl čas. Bylo to pro mě snadné, já odmalička hodně čtu, v posledních letech i poslouchám audioknihy," vysvětlila Šuhajová, která by se z nervozity asi do podobné soutěže na vyšší úrovni nepřihlásila. Za účast v Audiostopu vděčí knihovnici, která ji na tuto myšlenku navedla. A nelituje. „Moc se mi to líbilo, bylo to nenucené, přátelské a perfektně připravené. Pokud by mi to časově vyšlo, ráda bych se zúčastnila znovu," reagovala na možnost konání dalšího kola.

Martina Štafová, vedoucí oddělení služeb čtenářům, vysvětlila, proč se akce uskutečnila. „V naší knihovně půjčujeme audioknihy, o které je velký zájem. Máme zde několik stálých posluchačů audioknih - pro které jsme připravili přednášku o audioknihách (informovali jsme), které se zúčastnil i pan Knejp, a napadlo ho, že by se mohla udělat zvuková obdoba televizního videostopu." Nenucený rozhovor během soutěže přinesl i jednu perličku. „Prý jste zdravotní sestra v záchranné službě. To možná budu muset někdy vašich služeb využít," vyjádřil se moderátor Jaroslav Knejp směrem k vítězce. „Obávám se, že ne. Dělám totiž porodní asistenku," usmála se.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář