Jdi na obsah Jdi na menu

Byl zahájen další „Wolkrák“!

15. 6. 2011

Byl zahájen další „Wolkrák“!

Bohatý program potrvá do soboty

Prostějov – Představením Fitzli Putzli a následným průvodem k pomníku Jiřího Wolkera započal  v úterý festival poezie Wolkrův Prostějov, v rámci kterého se představí sóloví recitátoři i divadla poezie. „Wolkrák“ začal v úterý 14.června a potrvá až do soboty 18. června.

2.jpgPrvní představení letošního již 54. ročníku se jmenovalo Fitzli Putzli a bylo o třech mužích, kteří se vydají na „dovolenou snů“, jak se to píše v reklamách a katalozích. Jedou však s neschopnou průvodkyní. Celá dovolená se změní v komedii obohacenou o vtipné dialogy. Jedná se o nesoutěžní představení, divadlo Geisslers Hofcomoedianten bylo hostem „Wolkráku“.

1.jpgNásledoval průvod městem k pomníku Jiřího Wolkra, kam dorazili i někteří zastupitelé Prostějova, kterým právě skončilo jednání. Starosta Miroslav Pišťák předal „klíč od městských bran“ jedné účastnici festivalu a mohl začít doprovodný kejklířský program.

Wolkrův Prostějov pořádá Kulturní klub Duha ve spolupráci s NIPOS ARTAMA PRAHA. Jedné z pořadalek Alice Gregušové jsme se zeptali, která představení navštíví. „Rozhodně půjdu na téměř všechno, protože to dělám každoročně a vždy se na tento festival těším. Letošnímu ročníku bych popřála spoustu skvělých recitátorů, krásných divadel poezie, aby se zde v Prostějově účastníkům festivalu líbilo a chci abychom si to všichni užili opravdu poeticky“ řekla pro iProstejov.cz Gregušová.

Program „Wolkráku“ pokračuje až do soboty, zájemci ho naleznou na: http://www.iprostejov.cz/cz/p/wolkruv-prostejov/

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář