Jdi na obsah Jdi na menu

Děti poznávaly rostliny i skřítky botanické zahrady

15. 7. 2012

Děti poznávaly rostliny i skřítky botanické zahrady

Děti poznávaly rostliny i skřítky botanické zahrady

Prostějov - V rámci dalšího Prostějovského léta měly děti možnost projít se botanickou zahradou a poznávat tamní rostliny a živočichy. Po cestě na ně navíc čekali skřítci.

Tato nabídka přilákala do Botanické zahrady Petra Albrechta na třicítku dětí. „Procházíme botanickou zahradu v rámci stezky, kdy potkáváme různé skřítky, víly a divoženky. Ke každému skřítkovi se váže nějaký úkol, většinou na poznávání rostlinek či pozorování květů pod lupou. Byl zde i úkol na plody, podle hmatu k nim děti přiřazovaly stromy," popsala pro iProstejov.cz Eliška Valentová z pořádajícího Irisu. Děti v rámci hravých aktivit poznávaly plody stromů nebo počítaly četnost květů rostlin.

„Podle pozvánky mi připadalo, že půjde o zajímavou akci k poznávání stromů a bylin. Je to pro děti pěkně připravené," zhodnotila Marcela Köhlerová.

I na příští čtvrtek je naplánován program pro děti i dospělé, Iris provede děti biokoridorem Hloučela, v dopravním centru se uskuteční hry o dopravě a v knihovně dostane nejlepší luštitel pizzu.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář