Jdi na obsah Jdi na menu

Divadla MedArtu pokračují. Jaká byla?

4. 6. 2011

Divadla MedArtu pokračují. Jaká byla?

Prostějov – Od středy 1. června v Prostějově probíhá festival amatérského divadla MedArt. Zlaté pravidlo, Zuškoviny i 1+1=3 – to vše přinesl program 2.června.

 

 

Čtvrteční program vypukl již dopoledne představením Křesťanského maňáskového divadla Za jeden provaz s názvem „Zlaté pravidlo“. V 15 hodin se v sále Základní umělecké školy odehrálo několik představení, jejichž pásmo se jmenovalo „Zuškoviny“.

 

Večer přišla na řadu hra společnosti „Moje divadlo“ 1+1=3.

1.jpgInscenace vypráví o taxikáři (Zdeněk Štencl) s jeho poněkud nenormálním kamarádem (Jakub Dohnal) a jeho dvou manželkách, které o své existenci navzájem neví (Kateřina Štenclová a Martina Drmolová). Když manželky začaly pohřešovat společného manžela, pustí se do akce dva policisté(Hana Švédová a Pavel Drmola). Nad bytem jedné z manželek bydlí bláznivý gay (Martin Jančík - na fotografii).

„Tu hru jsme nacvičovali zhruba od loňského listopadu do května a myslím si, že zatím jsme nic tak dlouhého nehráli. Snad se nám to podařilo důstojně odehrát“ řekl pro iProstejov.cz režisér představení Pavel Drmola.

Délka představení, která činila dvě hodiny potěšila většinu diváků. „Překvapilo mě to. Tolik herců a tak perfektně sehraných – to bych od amatérů nečekal. Na další představení MedArtu se z časových důvodů bohužel nechystám“ řekl svůj názor na představení jeho divák Vojtěch Pospíšil.

MedArt pokračuje až do neděle 5. června.

  • Autor: Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář