Jdi na obsah Jdi na menu

Lidé na nás chodí jako na seriál, říká režisér Pavel Drmola

13. 8. 2012

Lidé na nás chodí jako na seriál, říká režisér Pavel Drmola

Lidé na nás chodí jako na seriál, říká režisér Pavel Drmola

Prostějov - Když v červnu 2011 uvedlo Moje divadlo hru „1+1=3", prostějovská veřejnost byla překvapena. Dvouhodinové představení není u amatérských souborů obvyklé. Už pětkrát vyprodalo přednáškový sál Národního domu. Přinášíme rozhovor s režisérem Pavlem Drmolou (42).

Kdy vzniklo Moje divadlo a kolik má členů?

V srpnu 1997 a v současné době má sedm aktivních členů a samozřejmě i hostující herce, pomocné „dobré duše" a nespočet příznivců.

Jak jste se dostali k textu této komedie?

Asi před šesti lety jsme se Zbyňkem Melkou měli v hledáčku několik scénářů a mně se tento zalíbil a zakousl jsem se do něj. Shodou okolností mohl scénář dlouho zrát, ale snad to bylo ku prospěchu věci.

Od loňského června jste představení odehráli pětkrát a pokaždé praská přednáškový sál ve švech. Čím si to vysvětlujete?

Je to mistrně napsaná komedie, která pořádně procvičí bránice obecenstva. A kamarádi z Mého divadla to hrají s obrovskou chutí a tak trošku se i „sobecky" bavíme sami. Pravdou také je, že mnozí diváci navštěvují toto představení opakovaně jako nějaký televizní seriál.

divadloNechystáte se na nějakou přehlídku?

S předchozími představeními jsme jezdili po různých soutěžích, ale z mnohaleté zkušenosti jsem přesvědčen, že takto provedené představení by porotu neozářilo. Raději budeme hrát před vyprodanými hledišti než v brzkých dopoledních víkendových hodinách před prázdnou sokolovnou s pěti porotci.

Co momentálně Moje divadlo připravuje?

Jak jsem se již zmínil, lidé na nás chodí jako na seriál - proč tedy hlasu publika nevyhovět? Nabídl jsem Mému divadlu hru z dílny stejného autora a již začínají přípravy představení „Nerušit, prosím!".

Spousta čtenářů ještě neviděla 1+1=3. Kdy budou mít možnost?

I díky podpoře města jsme mohli výpravu hry rozšířit o kulisy vhodné mimo přednáškový sál Národního domu a již jsme s představením i vycestovali. Takže uvidět nás bude možné na různých místech Moravy. Ale určitě díky velikému zájmu diváků i v Prostějově. Termín sice ještě není stanoven, ale předpokládám, že se bude jednat o nějaký říjnový podvečer. Konec konců na představení budou diváci pozvání prostřednictvím webu Mého divadla i plakátů Městského divadla v Prostějově.

Děkuji za rozhovor.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář