Jdi na obsah Jdi na menu

Lidé posnídali v knihovně. Férově

25. 5. 2013

Lidé posnídali v knihovně. Férově

Prostějov - Do městské knihovny vyrazili v sobotu ti, kdo chtěli podpořit a také ochutnat některý výrobek s označením Fair trade - spravedlivý obchod. Konal se tu druhý ročník takzvané Férové snídaně.

Z původně plánovaného venkovního pikniku ovšem kvůli dešti sešlo a akce se přesunula pod střechu knihovny.  „Fairtradové snídaně se jinde konají už několik let, v Prostějově je před námi nikdo nepořádal. Myslíme, že je dobré podporovat projekty tohoto typu, a tak jsme se do toho pustili,“ vyjádřil se Tomáš Štefek z pořadatelského týmu knihovníků s tím, že smyslem akce není jen podpora samotných fairtradových potravin, ale i místních producentů. Na stole před regály knih voněla káva, několik druhů čajů, kakao, čokoláda a další dobroty, které sponzorovali někteří prostějovští podnikatelé.

Lidé seděli okolo na židlích nebo přímo na zemi. „Přišla jsem poprvé, vím, co je to fair trade, protože moje dcera žije v Litoměřicích a měla na starost, aby Litoměřice a také Vsetín získaly označení fairtraidová města. Donesla jsem fairtraidovou kávu a rozinky, ochutnala jsem třeba dort,“ prozradila Petra Veverková z Prostějova.

Značka Fair trade garantuje, že při výrobě potraviny byly dodrženy sociální a ekologické normy. 

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář