Jdi na obsah Jdi na menu

Nové CD Klasu, to je klasa

5. 10. 2012

Nové CD Klasu, to je klasa

Nové CD Klasu, to je klasa

Prostějov - Hanácké oslavy a mnoho jiných událostí, kde se zpívá a tančí v rytmu lidové muziky - všude tam vystupuje hanácký soubor Klas z Kralic na Hané. Právě tato skupinka šikovných lidí vydala další CD. K mání je v Kavárně ve Špalíčku.

Na Hanáckých slavnostech vystoupili asi šestkrát, což dokazuje jejich oblíbenost. Včera pokřtili své nové hudební dílko, které je už k dispozici veřejnosti. „Celé CD je vlastně o jaru na Hané, o jarních zvycích. Je hodně o dětech, které v něm ve větší míře účinkují," vysvětlila Jitka Vránová, která je v souboru primáškou (pozn. red.: první houslistkou). Dodala, že rodiči tohoto CD jsou Bohumil Stoklasa, který je uměleckým vedoucím a Jana Dosedělová.

Křest CD se uskutečnil včera 28. září v přednáškovém sále Národního domu. Koupit si ho lidé mohou v prostějovské Kavárně ve Špalíčku.

Co Klas plánuje do budoucna?

„Letos nás čeká ještě 10. listopadu velký koncert v Praze. Zde účinkují nejlepší folklórní muziky z celé republiky. Je to pro nás velká čest, že jsme na něj byli pozváni. Poté snad už jen každoroční adventní vystoupení v Kralicích s celým souborem. No a doufám, že také troška odpočinku," uzavřela Jitka Vránová.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář