Jdi na obsah Jdi na menu

Pod lipami zněl poprvé jazz a blues

2. 8. 2012

Pod lipami zněl poprvé jazz a blues

Pod lipami zněl poprvé jazz a blues

Prostějov - Prostějované, kteří si chtěli užít páteční večer kulturně, dostali zajímavou nabídku. V prostorách farní zahrady a modlitebny Českobratrské církve evangelické si mohli zajít poslechnout hudbu, prohlédnout fotografie a nechybělo ani divadlo.

Farní zahrada a modlitebna Českobratrské církve evangelické - to bylo dějiště prvního ročníku multižánrového festivalu Pod lipami. Název festival získal jak jinak než podle lip, které ve farní zahradě Sboru českých bratří, poskytují příjemný stín. „Byla to živelná myšlenka několika mládežníků. Říkali si, že by bylo hezké uspořádat zde malý multižánrový festival," vysvětlil Jan Jun, farář Českobratrské církve evangelické. Právě ta si festival vzala na svá bedra.

Fotografie, hudba, divadlo

Z bohatého programu stojí za zmínku třeba výstava fotografií Tatiany Skládalové, Terezy Froncové nebo klavírní koncert Daniela Juna. „Na akci jsem se těšila, hlavně na koncert Daniela Juna. Vždy chodím na jeho koncerty, nikdy si je nenechám ujít. Klavír - to je moje," řekla Jana Valášková, návštěvnice festivalu. Pro děti bylo připraveno divadelní ztvárnění pohádky O veliké řepě v podání „Divadla neslyším". Poté už zněl jen blues a jazz.

„Vycházeli jsme z toho, že v Prostějově je spousta šikovných lidí, všichni účinkující jsou místní, což byla jedna z hlavních myšlenek festivalu," dodal Jun.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář