Jdi na obsah Jdi na menu

Problém Divadla Point hledal na jevišti Boha

25. 5. 2013

Problém Divadla Point hledal na jevišti Boha

Prostějov - Jednu z posledních možností vidět představení Velký šéf měli ti, kdo v pátek večer přišli do prostějovského Pointu. Soubor Problém tam odehrál detektivku o tom, zda existuje Bůh.

Bláznivá detektivní parodie na věčné rozpory vědců – materialistů, filosofů a věřících o existenci Boha. Tak se profiluje představení souboru Problém Divadla Point, které režírovala Martina F. Smékalová. V pátek ji na studentské scéně v Olomoucké ulici uvedl v jedné z posledních repríz. „Přečetla jsem si povídku od Woodyho Allena o hledání Boha a to téma mi přišlo zajímavé. Hodně jsem ho konzultovala s kolegy Ladislavem Loukotou a s Janem Hanáčkem,“ prozradila mladá režisérka Martina F. Smékalová.

Soukromého detektiva navštíví slečna s požadavkem, aby jí našel Boha. Mladý muž podlehne kouzlu dívky a zvláštního úkolu se zhostí. Ale jako u každé detektivky musí přijít vražda…

„Tuto inscenaci hrajeme asi rok a půl a jsme těsně před derniérou, už je cítit, že některé fóry nejsou aktuální,“ podotýká Smékalová.

Soubor Problém Divadla Point, který vznikl jako alternativní sekce domovského Pointu, už chystá nový kus.

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář