Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějov trochu jinak v podání Jiřího Peky

13. 8. 2012

 

Prostějov trochu jinak v podání Jiřího Peky

Prostějov trochu jinak v podání Jiřího Peky

Prostějov - Středeční vernisáží začala v Metru výstava fotografií Prostějova. Jiří Peka na nich zachytil místa notoricky známá i neznámá - ale přesto trochu jinak. Posunutím odstínů šedé barvy tak představuje město v jiné kráse.

„Tímto souborem jsem chtěl ukázat známá místa našeho města z jiného pohledu," vysvětlil autor. „Každá fotografie má obsah a formu. Jiří Peka svoji tvorbu nepostavil na obsahu, ale na formě, která je jemu vlastní a na kterou přišel sám," řekl na úvod vernisáže její kurátor Jiří Andrýsek. Zajímalo nás, o jakou formu vlastně jde. „Je to zpracováno v počítačovém programu, kde je možnost míchání bílých a černých valérů. Každý snímek je svým způsobem jedinečný v tom, že ty poměry jsou jiné," vysvětlil iProstejovu.cz Andrýsek.

Tento nový styl fotografování, přezdívaný „Peka-art", veřejnost zaujal. Další možnost vidět fotografie z této série je pro zájemce připravena na dvorečku kavárny ve Špalíčku, kde výstava pokračuje. „Výstava se mi líbí moc, hlavně svým zpracováním. Jiří Peka byl můj spoluhráč ve volejbale a překvapil mě, jak se mu daří i v této činnosti," řekl návštěvník výstavy Pavel Navrátil, který se také věnuje fotografování.

Výstava potrvá do 15. září.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář