Jdi na obsah Jdi na menu

Šnofonius a Mordulina se chystají na Den Země

1. 5. 2013

Šnofonius a Mordulina se chystají na Den Země

Prostějov/Třebíč - Loutkáři z prostějovského Divadla Starost se zúčastnili Třebíčského loutkářského jara. Se svým představením Rytíř Šnofonius a princezna Mordulina pojedou v červenci také na celostátní přehlídku loutkářského umění do Chrudimi, ale dříve jej uvidí lidé na Dni Země v Prostějově.

Prostějovští diváci nepřijdou zkrátka, soubor pro ně chystá představení v sobotu 20. dubna ke Dni Země na náměstí T. G. Masaryka.

Inscenace o rytíři Šnofoniovi a princezně Mordulině se odehrává v knížectví, kde tvrdohlavá princezna dává svým nápadníkům hádanky a rytíř, který ji miluje, se spojí s ďáblem, aby hádanky uhádl. Režie se ujal Zbyněk Melka, nestor prostějovského divadla. „Je to stará loutkařina, která mě velice zajímá. Baví mě používání nových režijních, hudebních a dekorativních prvků ve starém divadle,“ prozradil Melka.

Postup sice hra na krajské přehlídce v Třebíči nezískala, ale na celostátní přehlídku do Chrudimi Starost pojede. „Přišel za námi zástupce pořadatele, zda bychom nevystoupili na Loutkářské Chrudimi s inspirativním představením,“ nechal se slyšet principál divadla Ivan Čech.

Kdo chce Rytíře Šnofonia a princeznu Mordulinu vidět, měl by být kolem desáté dopoledne na Dni Země v Prostějově. „Je to dobré představení s trošku jinou režií, která možná některé znalce divadla Starost překvapí,“ naznačil Zbyněk Melka.

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář