Jdi na obsah Jdi na menu

Tajné prostory kina obdivovaly děti

19. 9. 2012

Tajné prostory kina obdivovaly děti

Tajné prostory kina obdivovaly děti

Prostějov - Prošly si foyer, sál, prostor za plátnem, chodby pro zaměstnance kina nebo třeba kopuli. V průběhu prohlídky na ně čekaly různé soutěže a dárky. Děti, které v pátek se svou školou nebo školkou navštívily prostějovské kino, viděly několik míst, kam se jindy nedostanou. A k tomu se dozvěděly něco o filmařském kumštu.

Konala se tam poslední akce letošního Prostějovského léta 9+1, tedy Tajemný den v kině. Pořadatelé Duhy za poslední tři roky dětem představili tajemné prostory zámku, radnice a teď už i kina.

Akce byla postavena i na spolupráci s Divadlem Point a Ateliérem Modrý anděl. „Jsem členem souboru Divadla Point, proto zde pomáhám. Děti si v rámci tohoto seriálu projdou několik zajímavých budov Prostějova, byl to zámek a radnice. Určitě jim to pomáhá, vyjdou ven ze školy a dostanou se do míst, kam se běžně nepodívají," myslí si účinkující Jan Bajer.

Prohlídka začala přímo ve foyer kina, pokračovala v sále a v prostoru za plátnem, návštěvníci pokračovali do chodeb pro zaměstnance a na kopuli. Málokdo totiž ví o „kopci nad sálem", který je plně zatravněn. Poté jako dárek obdrželi kousek pásového filmu a odešli východem na Školní ulici. „Je zde celkem dvanáct stanovišť o tom, jak se tvoří film. Od tvorby scénáře, přes kostým, masku, až po konkurzy. Ukázali jsme, co se může dít za plátnem, děti se prošly po červeném koberci slávy a odcházejí s kouskem filmu," popisuje pro iProstejov.cz Magdalena Jansová z Ateliéru Modrý anděl.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář