Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční jarmark nabídl lidová řemesla

24. 12. 2012

Vánoční jarmark nabídl lidová řemesla

Vánoční jarmark nabídl lidová řemesla

Prostějov - Vánoce v lidových řemeslech - jarmark, který je již tradiční možností příjemné inspirace. Každým rokem zavítají do kina Metro prodejci z celé republiky, aby nabídli keramiku, korálky, šperky, drátování, hračky, perníky, bižuterie a další potencionální vánoční dárky. Byli jsme u toho.

Spousta lidí si již na akci zvykla a rádi přijdou pro inspiraci či netradiční dárky. Dopoledne pak jarmark plní hlavně školy. Jsou to právě žáci, kteří tam nakupují spoustu vánočních dárků. A je tady i deviza navíc - vidí prodejce v akci a dozví se tak, jak se daný výrobek vyrábí.

Nejen dárky ale i zážitky jsou k mání

„Nabízím zde obřadní hanácké pečivo z kynutého těsta, také vánoční přání - grafiku zdobenou slámou. Občas dám dětem kousek toho vanoce_jarmarkkynutého těsta, oni to mají rádi, tak proč bych jim nedala. Mám ale z dnešního jarmarku i zážitek. Přišel chlapec a držel v ruce korunu a říkal: „Vy to máte za deset korun. Nedala byste mi slevu?" Zeptala jsem se ho, jakou slevu chce a řekl, že má jen korunu. No tak dala jsem mu to se slevou 90 procent. To mu nedá ani Tesco, ani Lidl a on řekl: „Tak to jsem nečekal." Tak radostnou tvář jsem ještě neviděla," popsala pro iProstejov.cz svůj zážitek Marie Pachtová, známá hanácká lidová vypravěčka.

Jarmark nabídl lidem také novinky. Nově se tady prodávaly háčkované vánoční ozdoby nebo čajové vánoční origami.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář