Jdi na obsah Jdi na menu

Výstava potvrdila, že postižení žijí mezi námi

26. 6. 2011

Výstava potvrdila, že postižení žijí mezi námi

2.jpgProstějov – Další dobročinnou akcí, která se v těchto dnech koná je „Žijí mezi námi“. Jedná se o prodejní výstavu prací postižených dětí. Svíčky, mýdla, dárkové a upomínkové předměty v zámku koupíte do 30.června.

 

Slavnostního zahájení výstavy se uskutečnilo v pátek 24. června  v 10 hodin v prostorách zámku, kde akce probíhá se zúčastnil prostějovský starosta Miroslav Pišťák, místostarostka Alena 1.jpgRašková a Ivana Hemerková, ale i radní Milada Galářová. „Bohužel se v životě stávají smutné věci spojené se zdravím a dobré je když se najdou obětaví lidé, kteří pomůžou v těžké životní situaci“ řekl na úvod Miroslav Pišťák. K vernisáži pochopitelně patřil kulturní program, který obstarali sami postižení. Za Lipku vystoupili finalisté soutěže „Sympaťáci Lipky“ se svým volným programem. Své dovednosti však předvedli i klienti z jiných sociálních organizací. „Recitovat bych ještě zvládl, ale zpívat umíte všichni lépe než já“ vzkázal vystupujícím Pišťák.

Poprvé se akce „Žijí mezi námi“ uskutečnila vloni před Vánocemi. Tehdy patřila postiženým všech věkových kategorií, toto předprázdninové kolo patří jen dětem – těm, kteří se na prázdniny nejvíce těší.

S prodejní výstavou je spokojena i radní Milada Galářová. „Ze slavnostního zahájení akce jsem měla velký kulturní zážitek, obdivuji vystupující a jakou radostí předvedli své umění. Já bych si na podobné vystoupení netroufla. Nemůžu mluvit o spokojenosti, ale o obdivu“ pochválila pro iProstejov.cz postižené.

Výrobky si můžete v zámku pořídit do 30. června.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář