Jdi na obsah Jdi na menu

Vzpomínka na… letošní Wolkrův Prostějov

21. 9. 2011

Vzpomínka na… letošní Wolkrův Prostějov

 

Prostějov – Letošní červen se v Prostějově nesl v duchu poezie. Není to však zdaleka poprvé, nýbrž po 53. A co se dělo? Konal se Wolkrův Prostějov.

Jedná se o tradiční festival divadel poezie, ale i výstupů recitátorů – sólistů. Letos se „Wolkrák uskutečnil ve dnech 14. - 18. června. V rámci něj se uskutečnili také semináře, nebo tradiční večery, tentokrát v zahrádce Národního domu.

 

Úterý 14.6 byl zahajovací den. Ještě před slavnostním zahájením se uskutečnilo nesoutěžní představení FITZLI PUZLI, které vypráví o poněkud divné cestovní kanceláři. Následovalo slavnostní zahájení – průvod k soše Jiřího Wolkra. V 19 hodin odehrálo Studio Divadla Dagmar a pedadogické školy Karlovy Vary představení Pozdravuj všechny doma odehrávající se ve věznici v dobách komunismu.

 

Ve středu 15.6 se odehrálo několik představení, která by stála za zmínku. Ale za středu by si zmínku zasloužilo nesoutěžní představení Vojty Švejdy a Jana Kalivody, kteří předvedli improvizační večer plný nahodilých nápadů, myšlenek i situací.

 

Pátek také nabídl několik zajímavých divadel.  Jedním z nich je představení souboru Třetí věk Louny, ten se předvedl již v předchozích letech. Nové představení spolku energických „babiček“ se odehrává v socialismu a vypráví o jejich dětství. Zajímavé bylo představení Na betlém! souboru Regina Břeclav.

 

V sobotu dopoledne vystoupil Olomoucký soubor Děti veselé s představením Brand party o globalizaci. Článek o tomto divadle najdete v květnovém čísle The student times na straně 12.

 

Tím nejlepším na konec byl ale závěrečný večer Wolkrova Prostějova, kdy byly vyhlášeni vítězové a rozdány ceny: Cenu diváka získal soubor Třetí věk a jednu ze zvláštních cen poroty – pochopitelně, že olomoučáci!

 

V článku nejsou z prostorových důvodů zmíněna všechna představení.

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář