Jdi na obsah Jdi na menu

Herce, řečníka a režiséra inspirují příhody ze života

14. 5. 2012

Herce, řečníka a režiséra inspirují příhody ze života

Herce, řečníka a režiséra inspirují příhody ze života

Prostějov - Vyhrál školní, regionální a postoupil do krajského kola soutěže Mladý Démosthenés. Ve volném čase účinkuje v Loutkovém divadle Starost nebo v rámci Spolku Plumlovských nadšenců, kde jste ho mohli vidět na nedávném Sletu čarodějnic. Chodí na Cyrilometodějské gymnázium, kde připravil svoji třídu na školní akademii Studenti studentům, a toto vystoupení patřilo mezi nejlepší. Řeč je o Petru Tomčiakovi (15).

Jak ses k soutěži dostal?

„Dozvěděl jsem se o ní od mé učitelky literatury. Doma jsme si museli na námi zvolené téma připravit mluvený projev - na minimálně minutu a maximálně dvě minuty. Byl jsem vybrán jako jeden z nejlepších."

Do jakého kola jsi postoupil?

„Vyhrál jsem školní kolo, následně i regionální a postoupil jsem do krajského kola, které probíhalo formou nahrávky. Tu jsem zaslal, ale neuspěl."

Jaká témata sis vybíral?

„Ve školním kole jsem povídal příhodu ze života - o vraždě holuba. Byl to skoro detektivní případ. V regionálním kole jsem mluvil o tom, jak jsem v první třídě poznal svého kamaráda Antonína. Do krajského kola jsem vybral příhodu, jak mě v Chorvatsku srazilo auto. Soutěžní projevy si vymýšlím sám - to samozřejmě potřebuje čas."

Získal jsi nějaké nové zkušenosti nebo pěknou vzpomínku?

„Zkušenost to byla zajímavá. Byl jsem velmi nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Blíž jsem se seznámil s paní profesorkou Ligurskou, ke které jsem měl dřív formální vztah. Velmi mě také zaujala porota a navíc jsem poznal moderátorku televizního počasí Janu Adámkovou. Ukázala nám, jak se cvičí před nějakým mluveným projevem."

Čím by ses chtěl v budoucnu živit?

„To ještě nevím, možná bych při svém budoucím zaměstnání využil mluvený projev, ale baví mě i herectví nebo rýsování, takže se možná budu věnovat architektuře. Přemýšlel jsem i o psychologii."

Budeš soutěžit i v příštím roce?

„Chtěl bych to zkusit."

Děkuji za rozhovor.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář