Jdi na obsah Jdi na menu

Každé úterý vyrážejí za turistikou

15. 7. 2012

Každé úterý vyrážejí za turistikou

Každé úterý vyrážejí za turistikou

Prostějov - Aktivní život seniorů je trend, který se čím dál více dotýká i Prostějova. Existuje zde několik skupinek seniorů, kteří se pravidelně vydávají za turistikou nejen v oblasti naší „órodné Hané". Redaktor iProstejov.cz se zúčastnil jednoho takového výletu.

Skupinka nadšenců se schází každé úterý. V zimě chodí na procházky po Záhoří nebo biokoridoru Hloučela, jinak vyrážejí na výlety vlakem. Neodradí je téměř nic - ani mráz ani vedra.

Nejdéle je v tomto spolku paní Anna Hradečná. „V době, kdy jsem ještě pracovala a potkávala různé turisty, jsem si říkala, že až budu v důchodu, budu se věnovat turistice a bude to fajn," vysvětluje. „Potom jsem šla do předčasného důchodu, a tak jsem si řekla: jsem doma, nikdo mě nepotřebuje, mám spoustu času. Potkala jsem známou z Českého červeného kříže, která mě přivedla do této skupinky," pokračuje se svým příběhem. A každé úterý vyráží na procházku již 22 let. „Tehdejší členové mi řekli, že tak chodí pro zdraví," dodává cíl tohoto sdružení.

V dobách největší slávy „úterních vycházek" chodilo až třicet lidí, v současné době jich je kolem deseti.

Parta postarších turistů se minulé úterý vydala na procházku okolo Kaple. „Půjdeme do tohoto vagónu, ty ostatní budou v Kostelci vypojovat a pojedou na Konici." Není se čemu divit, že tito senioři mají přehled, vždyť takto vyrážejí již desítky let...

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář