Jdi na obsah Jdi na menu

POHLEDEM JAKUBA ČECHA: Na dny zdraví si vezměte dovolenou

25. 5. 2013

Na dny zdraví si vezměte dovolenou

Začínají Jarní dny zdraví… Jen pro důchodce?

Jarní dny zdraví nabízí cyklus přednášek, ale také měření cholesterolu, tlaku i tělesného tuku. Pro spoustu lidí jsou každý rok důvodem, proč zajít do Národního domu, potažmo do nemocnice. Na takové osvětové akci není špatného. Tedy skoro nic. Jen malá drobnost.

Sérii Jarních dnů zdraví odstartovala preventivní akce zaměřená na správné mytí rukou. Speciální přístroj odhaloval zanedbávaná místa mezi devátou a jednou hodinou odpoledne. K bezplatnému vyšetření tělesných hodnot v Národním domě můžete přijít od půl jedenácté do čtrnácti hodin. Už vás to trklo? Akce pro veřejnost se konají v době, kdy většina lidí pracuje, nebo sedí ve škole…

Zarazilo mě to už vloni, a tak jsem se zeptal. „Odpoledne probíhají přednášky, takže to jindy nejde. Je to za deset let vyzkoušené, ten čas se ustálil,“ hájí časový harmonogram koordinátorka projektu Zdravé město Alena Dvořáková.

Několik seniorů se nechá proměřit a snad přijde pár lidí během polední pauzy. To je vše. Možná by byl po deseti letech čas spíše na úvahu, zda dopolední termíny o něco neposunout. Přednáška může být klidně jindy. Už se těšíte se na příští ročník?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář