Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějovský návrat do muzea aneb vítejte v království praskajících židlí

6. 11. 2010

Prostějovský návrat do muzea
aneb vítejte v království praskajících židlí

Chtěli jste si na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je, spadnout na kulturní akci? Byli byste středem pozornosti, nebo zůstali bez povšimnutí?Právě vám se snaží Muzeum Prostějovska vyhovět. Myslíte si, že jde o odbornou přednášku s praktickou ukázkou na téma „Pád ze židle - možnosti poranění". Nikoliv. Jde o promítání filmů Prostějovské návraty.


 ObrazekNa první pohled tato akce nevypadala špatně, na ten druhý spíše komicky. Stačilo sedět na mém místě a dívat se okolo.
Pro tuto akci připravilo Muzeum Prostějovska plastové židle. Otočíte se a pán za vámi „rup" a už je na zemi. Říkám si, že asi pán špatně seděl. Za okamžik byla dokonce situace, kdy pod jiným pánem praskla další židle, vedle sedící pán se lekl a spadl též. Bylo to takové komické a to nebyla potřeba se dívat film. Celý podvečer byl vlastně takový veselý film. A kdyby byl zfilmován, byl by to dobrý film, který by po internetu obletěl svět. Celkem spadli asi tři lidi, čtvrtá paní to na poslední chvíli ustála. Spěchal jsem na vernisáž do kavárny Národního domu, proto neznám celkové - závěrečné číslo těch, co se ocitli na zemi. I se svojí „muší"váhou jsem se bál sedět, jestli nespadnu.
V dnešní době se však musí šetřit a to asi i na židlích....


Jakub Čech, Prostějov


Foto: Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Libuna - židle

7. 11. 2010 19:46

A to mě trošičku mrzí, že jsem tam nebyl. Pád ze židle mě sice neláká, ale podívaná to mohla být legrační.
No doba je opravdu složitá a chápu levnější řešení s ohledem na rozpočet muzea.. Prostě ušetříme, ať to stojí, co to stojí.