Jdi na obsah Jdi na menu

TIP NA VÝLET: Hranice a okolí

3. 8. 2011

Hranice a okolí

 

Hranice – Hranická propast, hranický krytý i venkovní aquapark, lázně Teplice nad Bečvou, výhled z radniční věže, zpřístupněná synagoga přeměněná v galerii a nejen to můžete navštívit v okolí malebného města Hranice, které z Prostějova je vzdáleno asi půl hodiny cesty autem.

Hranice a okolí

O Hranicích se říká: „Hranice to je jen cementárna a tři ulice“. Redaktor iProstejov.cz se však přesvědčil, že toto přísloví neodpovídá pravdě.

Je dobré výlet začít v infocentru, abyste měli všechny důležité informace. Dále bych doporučil navštívit radniční věž. Za symbolické vstupné dostanete poutavý výklad o historii a současnosti Hranic přímo s výhledem na daný objekt či lokalitu.

V ulici Janáčkova stojí synagoga, ve které dnes sídlí galerie. „Toto je asi jediná synagoga, kterou zachránil němec. Hraničtí radní ji pod tlakem okupace chtěli zbourat, ale k vládě se dostal přišel němec, který řekl, že by ji neboural, dal odstranit náboženské prvky a udělal z ní galerii“ vyprávěl na věži průvodce.

Hranická propast je nejhlubší propastí v Česku i střední Evropě.  Procházka k ní se dá spojit s návštěvou lázní Teplice nad

Bečvou. Lázně se specializují na špičkovou kardiorehabilitaci klientů s důrazem na prevenci vzniku srdečních a mozkových příhod, vysoký krevní tlak, zvýšená hladina tuků v krvi, cukrovka, nadváha, kouření, ale i léčbu pohybového aparátu.

Po náročném dni si určitě zasloužíte relaxaci. Hranická plovárna vám nabízí koupání pod střechou i širým nebem. Nechybí plavecký bazén se studenější vodou a čtyřmi dráhami, relaxační bazén s atrakcemi a odhadovanou teplotou vody okolo 30°C, stometrový tobogán, vířivka i dětský bazén.

Praktické turistické info:

 

 - Zajímavé odkazy:

·       http://www.aquaparkplovarnahranice.cz/

- web Plovárny Hranice

·       http://mic.hranet.cz/cs/uvod/

- web Městského informačního centra Hranice

·       http://www.mesto-hranice.cz/

- oficiální stránky města Hranice

·       http://cs.wikipedia.org/wiki/Hranick%C3%A1_propast

– článek o Hranické propasti

·       http://www.ltnb.cz/

- web lázní Teplice nad Bečvou

 

- Městské informační centrum Hranice

Masarykovo nám. 71
753 01 Hranice

telefon: +420 581 607 479
e-mail:
mic@meu.hranet.cz

facebook: Městské informační centrum Hranice
               Mic Hranice

 

  • Text i foto: Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář