Jdi na obsah Jdi na menu

TIP NA VÝLET: Kozí farma Rózinka

15. 8. 2011

Kozí farma Rózinka

Kozí farma Rózinka

Čelechovice na Hané - Příležitost zakoupit si kozí výrobky a na vlastní oči vidět domácí chov koz můžete v oblíbené Kozí farmě Rózinka.

O chov koz a prodej výrobků se na této „domácí" farmě stará Jarmila Zelenská. Při návštěvě vás přesvědčí, proč pít právě kozí mléko a jíst kozí sýr. „Když si na čtyři hodiny položíte mléko kozí a kravské, uvidíte, že na kravském bude několik centimetrů tuku a na kozím tuk žádný," porovnává Jarmila Zelenská. Dodává, že podle průzkumů se kozí mléko podobá mateřskému, protože narozené kůzle váží stejně jako novorozenec.

kozyZelenská se na důchod z města přestěhovala na venkov a koupila si kozu. Postupně zjistila, že vyrábět vlastní produkty se vyplatí a koz postupně přibývalo, až začala provozovat farmu. Každým rokem se zde konají akce, jako je „Jarní sčítání mláďat" a jiné. Zájem o farmu dokazuje fakt, že se několikrát objevila na obrazovce.

„Na sobotu 1. října chystáme den otevřených dveří - akci Poslední pastva, aneb holky domů. Je to součást celostátní akce Září - měsíc biopotravin," uzavírá Jarmila Zelenská.

  • Jakub Čech
  • Foto: Jarmila Zelenská
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář