Jdi na obsah Jdi na menu

TIP NA VÝLET: Krajské město dýchá historií

15. 8. 2011

Krajské město dýchá historií

Krajské město dýchá historií

Olomouc - Město, kde si každý najde to svoje. Je zde mnoho církevních památek, Sloup nejsvětější trojice prohlášený za světové dědictví UNESCO, Veteran arena, radnice z let 1410 až 1411, Muzeum umění, Arcidiecézní muzeum a mohli bychom pokračovat dál. Tak proč ne?

Jak jsem se sám přesvědčil, trendem cestovního ruchu je zpřístupňování radničních a kostelních věží. Olomouc není výjimka. Ovšem na tu olomouckou radniční věž se chodí jen v určené hodiny a s průvodcem, což je velká škoda.

Na výhled jsem se tedy podíval z věže v Muzeu umění. I to se hodí navštívit, občas narazíte na zajímavou výstavu, kterou můžete ve středu a neděli zhlédnout zdarma.

olomoucOlomouc také nabízí řadu kostelů a církevních památek. Abyste se o této oblasti dozvěděli potřebné informace, je dobré navštívit Arcidiecézní muzeum. Pokud vás tato oblast zajímá, můžete si na internetu vyhledat řadu kostelů. Navštívit lze taky Vlastivědné muzeum.

Málokdo by si v Olomouci nechal ujít orloj. Ten byl podle tradice postaven v letech 1419 - 1422 a váže se k němu pověst, že jeho autor Hans Pohl ze Slezska po zhotovení orloje oslepl. Měšťané prý zaslechli, že podobné dílo se chystá postavit ve Vídni, tak mu to znemožnili. V Olomouci je rovněž unikátní soubor barokních kašen.

Milovníci veteránů si zase jistě nenechají ujít Veteran arenu. Je to opravdu unikátní sbírka a řada lidí, které to zajímá, si přijde na své.

Blažejské náměstí skýtá v centru trošku maloměstskou atmosféru. Je to opravdu pěkné náměstíčko, ale není na něm žádná lavička, tudíž budete muset stát nebo si sednout na schody některého z domů...

K oddechu lze využít olomouckého aquaparku. Teplota vody v bazénech se různí, od 28 °C do 35 °C.

  • Text i foto: Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář