Jdi na obsah Jdi na menu

„Kuře“ znovu v Prostějově

31. 3. 2012

„Kuře“ znovu v Prostějově

„Kuře“ znovu v Prostějově

Prostějov - Každoroční velikonoční sbírka „kuřete" dorazila do Prostějova. V průběhu dnešního dopoledne mohli lidé na náměstí T. G. Masaryka potkat skauty, kteří vybírali peníze na sbírku „Pomozte dětem".

Projekt probíhá už patnáct let

„Pomozte dětem" je dlouhodobý sbírkový projekt, který  už 15 let společně organizují Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti. Vzorem pro vznik této aktivity byl projekt britské rozhlasové a televizní společnosti BBC Children in Need. Dnes zavítali také do Prostějova, kde sbírku v centru města podpořili skauti. Hlavním cílem je pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let a to v celé České republice.

Velikonoční skautské kuřátko                

 „Jedná se o sbírku Pomozte dětem a Junák - svaz skautů a skautek pořádá každoročně podsbírku  nazvanou „Velikonoční skautské kuřátko". Děti vyrobí ve svých klubovnách vatová nebo papírová kuřátka, kterými odměňují dárce, jenž  přispějí do pokladničky," vysvětlila Eva Dudíková, vedoucí skautského oddílu Světlušek. Jsou to právě skauti, kteří pomáhají vybírat na tuto sbírku, kterou každý zná z vysílání České televize. „Už tak působíme deset let, za kterých přinesla velikonoční kuřátka sbírce Pomozte dětem  4,5 milionu korun," vypočítává Dudíková.

Lidé jsou naštěstí stále štědří

„Lidé dávají dost, protože chápou ,že tato akce je důležitá. Je dobré pomoci postiženým dětem," myslí si skautky, procházející po Masarykově náměstí v doprovodu postavy kuřete. „My tím chceme dokázat, že pomáhat mohou i malé děti," vysvětlila skautský příspěvek sbírce Dudíková.

Kdo by ještě chtěl pomoci handicapovaným dětem - nemocným nebo jinak znevýhodněný má možnost  také v pondělí odpoledne, opět na Masarykově náměstí. Pokud akci nestihnete, můžete poslat dárcovskou sms ve tvaru: „DMS KURE" na telefonní číslo 87777. Esemeska vás přijde na 30 korun, kuře obdrží 27 korun.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář