Jdi na obsah Jdi na menu

Betlémské světlo ozářilo domácnosti

24. 12. 2012

Betlémské světlo ozářilo domácnosti

Betlémské světlo ozářilo domácnosti

Prostějov - Na každoroční výdej betlémského světla si lidé z Prostějova už zvykli. Skauti každý rok přivezou plamen zapálený v Betlémě a na Masarykově náměstí jej vydávají. Nejinak tomu bylo i včera.

Na výdeji se střídají prostějovská skautská střediska. „Každý rok k nám přijede světlo zapálené v Betlémě, které je pak rozvážené skauty po celé republice. A dnes přijelo do Prostějova. Zájem je velký, rozdali jsme už sto svíček za dvě hodiny," vysvětlila Martina Koutná, vůdkyně střediska Děti přírody.

Pro ty, kteří si vlastní lucernu zapomenou doma, nabízejí ji skauti k prodeji za padesát korun. „Pro betlémské světlo si chodím s dcerou každý rok, máme to jako tradici, hrozně se nám líbí, že se lidé spojují dohromady," řekla Petra Kotrysová.

Do Česka plamen putuje z Vídně, kde jej rakouští skauti předávají delegacím z celé Evropy. Pro Českou republiku jej přebírají brněnští skauti, kteří ho v sobotu rozvážejí před čtvrtou nedělí adventní, takže je pak k mání v kostelech, na náměstích či vánočních trzích.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář