Jdi na obsah Jdi na menu

Chcete jim něco říci? Napište jim.

7. 7. 2012

Chcete jim něco říci? Napište jim.

Chcete jim něco říci? Napište jim.

Prostějov - Pomocí webu Napištejim.cz mohou lidé z celé republiky kontaktovat své zástupce , ať už v parlamentu nebo zastupitelstvu města a kraje. Zatím aplikace nefunguje ve všech městech, Prostějov se však již přiřadil mezi města, kde lidé již mohou takto snadno kontaktovat své zastupitele.

Máš - li něco na srdci, napiš

Napsat premiérovi, poslanci, senátorovi, hejtmanovi, primátorovi nebo prostějovským zastupitelům? Není problém. Stačí ve vašem prohlížeči napsat www.napistejim.cz, poté zadat město vašeho bydliště a najdete seznam vašich zástupců.

Můžete jim napsat, co se vám ve vašem okolí nelíbí, zvolit si také můžete zprávu soukromou nebo veřejnou. Ve stejném režimu pak bude i odpověď daného politika nebo „info" o tom, že jste se odpovědi nedočkali. Tady se dá také udělat obrázek o tom, jak kteří veřejní činitelé berou vážně starosti obyvatel a jak jsou ochotni na jejich otázky odpovídat.

Dá se říci, že jde o jeden z nástrojů, jak se ptát a zajímat o to, jak ten či onen zvolený pracuje. Cílem projektu je fungovat jako živá brána mezi občany a politiky, která má co nejvíce snížit bariéru mezi státem a „obyčejným" voličem.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

PODNĚTY.CZ - NÁRODNÍ DATABÁZE OBČASNKÝCH PODNĚTŮ

8. 7. 2012 11:37

Politici ochotně odpovídají na dotazy typu: "JAK TO DĚLÁTE, ŽE JSTE STÁLE TAK KRÁSNÝ", ale fakt nemají rádi konkrétní podněty (pokyny) k nápravě stavu. Kdo chce důkazy - nechť jde na http://www.podnety.cz/vyhledat-podnety.
Občané se rádi ptají, stěžují si a nadávají. Kdo umí víc, jedná dle pokynu http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20100805175814 .