Jdi na obsah Jdi na menu

Den stromů nenudil a zahřál čajem

16. 10. 2011

Den stromů nenudil a zahřál čajem

Den stromů nenudil a zahřál čajem

Prostějov - Bohatý program sobotního Dne stromů, který připravili ochránci přírody na náměstí T. G. Masaryka, myslel na všechny generace.

Připravena byla ochutnávka jablečných odrůd, jednalo se o česká jablka z Duban. „V čajovně nabízíme čtyři druhy podzimních bylinkových a ovocných čajů. Jeden máme bez ibišku, protože spousta lidí nemá ibišek ráda. Nabízíme léčivý rakytníkový i oblíbený jablečný čaj," vysvětlila pro iProstejov.cz pracovnice Irisu Eliška Valentová.

„Je zde připravena výstava o stromech, alejích a jako každý rok doprovázená aktivitami pro děti," dodala Valentová. Pro zájemce byl nachystán i prodej propagačních materiálů a výstava o činnosti prostějovského Irisu. Informace se většinou týkaly chráněných území na Prostějovsku, péče o handicapovaná zvířata a dalších témat.

Připravena byla řada aktivit, návštěvníci akce si nemohli stěžovat na nudu. „Líbí se mi tady - zvláště soutěže pro děti, protože jsou zajímavé a poučné," řekla kolemjdoucí Irena Kvapilová. Na akci vystoupila skupina Gastronom.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář