Jdi na obsah Jdi na menu

Držovice jsou starší než Moskva

3. 7. 2011

 

 

Držovice jsou starší než Moskva

Držovice - Na rodáky a přátele Držovic čekal v pátek a sobotu historicky už druhý sjezd. Obec letos slaví pět let své samostatnosti. Pro hosty byl připraven bohatý program v podobě několika výstav dokumentů, prohlídek obecního úřadu, průvodu, mše, koncertů i ohňostroje.

Dvoudenní program započal v pátek, kdy se v prostorách bývalé školy uskutečnila výstava dokumentů, lidé si mohli prohlédnout obecní úřad i kancelář starostky. O činnosti dobrovolných hasičů promluvila výstava uskutečněná přímo v hasičské zbrojnici. Večer měli Držovičtí posezení u cimbálu.

Hlavní program však nabídla sobota. Uskutečnila se mše v kapli sv. Floriána, průvod, položení věnců u pomníku padlých, minivýstava zvířátek chovatelů z Držovic a ohňostroj. V rámci zábavného odpoledne na hřišti vystoupil taneční soubor seniorů „Druhý dech", hanácký taneční soubor „Mánes", ale i břišní tanečnice „Aysun".

Držovice se v letošním roce potkaly hned s několika výročími: 5 let samostatnosti a 870 let od první písemné zmínky o Držovicích. „Ze zakládací listiny vyplývá, že jsme starší než Prostějov, dokonce i Moskva," přidala zajímavost držovická starostka Blanka Kolečkářová.

Podle jejích slov výstava připomíná, jak lidé žili v Držovicích dříve a nyní. Příští rok budou zase slavit dobrovolní hasiči - 120 let od založení sboru.

  • Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář