Jdi na obsah Jdi na menu

Formování občanského sdružení doprovázejí obavy i odhodlání

9. 3. 2012

Formování občanského sdružení doprovázejí obavy i odhodlání

Prostějov - Nové občanské sdružení Pro Prostějov na své první valné hromadě zvolilo výkonný výbor. Lidé přiznali, že se cítí jako za komunismu, ale hýří odhodláním. Chtějí zamezit tomu, že radnice staví občany před hotovou věc.

„Já jsem přišla proto, že mi není jedno, co se zde děje. Do výkonného výboru ale kandidovat nebudu, protože se bojím, že by organizace, kde pracuji, nedostala veřejnou finanční podporu," nechala se slyšet jedna přítomná členka sdružení. Další člen zase přiznal, že se bojí z jiných důvodů. „Nepřipadáte si jako za minulého režimu?" vkročil do diskuse o stavu prostějovské společnosti Jan Navrátil, který stál u založení sdružení, jež si stanovilo hned několik cílů - např. aktivizaci „uživatelů Prostějova" na rozvoji města. Mezi problémy, kterými se sdružení bude zabývat, je i Kascentrum, územní plán, nerovnoměrné rozdělování veřejné finanční podpory a životní prostředí.

„Tady v Prostějově to funguje tak, že z tisku se najednou dozvíme, že radnice už je tři čtvrtiny roku rozhodnuta o dané události, ale nás občany postaví před hotovou věc. A od nás by měla na radnici putovat reakce," vysvětlil další důvody vzniku sdružení Navrátil, jehož záměrem je, aby sdružení bylo rovnocenným partnerem radnici.

Na programu valné hromady byla diskuse o jednacím řádu sdružení a následovala volba čtyřčlenného výkonného výboru, do kterého kandidovalo pět členů. Téměř jednohlasně byli zvoleni Jan Navrátil a Aleš Matyášek, podobně jako Jiří Svatoš a Jan Walla. Revizorem se stal Antonín Sprinz.

„Abychom vešli ve známost, připravujeme na 31. března Jarní ples Pro Prostějov," dodal Jan Navrátil s tím, že vstupenky budou s největší pravděpodobností v předprodeji v Habru a v tanečním sálu Jiřího Šindlera.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář