Jdi na obsah Jdi na menu

Kácení ve Smetanových sadech pokračuje

25. 5. 2013

Kácení ve Smetanových sadech pokračuje

Prostějov - Přesto, že náměstkyně primátora Ivana Hemerková sdělila, že kontroverzní kácení ve Smetanových sadech je ukončeno, tak 8. května stejně několik stromů padlo. Kácení se však konalo mimo dobu vegetačního klidu. Podle tiskové mluvčí Magistrátu Jany Gáborové nehraje dobra vegetace roli.


Náměstkyně primátora, Ivana Hemerková informovala o konci kácení prostějovský bulvár. „Kácení v tomto parku bylo ukončeno. Všechny stromy, které občané nyní tady vidí, v parku zůstanou, včetně těch, které nejsou vybaveny ochranným bedněním,“ citoval ji dne 17. dubna Prostějovský Večerník.

Vegetační klid

Z fotografií, pořízených dne 8. května, je jasně vidět, že kácení probíhalo i později. V době vegetačního klidu. To už mohli hnízdit v koruně i ve kmeni stromu různí živočichové. A teď v květnu např. ptáci sedí na vejcích či už mohou mít mladé.

Doba vegetace nehraje roli?

O vyjádření jsme požádali tiskovou mluvčí Magistrátu, Janu Gáborovou. „Kácení je řádně povoleno, to znamená, že vykáceny budou všechny stromy, které bylo třeba vykácet. V případě, že existuje povolení, nehraje doba vegetace roli,“ řekla Jana Gáborová. „Paní náměstkyně čerpá informace z harmonogramu, je možné, že některé stromy již měly být vykáceny, ale kvůli povětrnostním podmínkám se muselo kácení posunout,“ dodala Gáborová.

Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář