Jdi na obsah Jdi na menu

Lidé byli ke sbírce nedůvěřiví

7. 6. 2012

Lidé byli ke sbírce nedůvěřiví

Lidé byli ke sbírce nedůvěřiví

Prostějov - V průběhu středečního dopoledne lidé na ulici potkávali studenty Cyrilometodějského gymnázia, kteří vybírali na děti ulice - sbírku v rámci Projektu Šance. Většina lidí ale přispět nechtěla.

„Jednalo se o sbírku pro Dům Šance v Praze, který zajišťuje terapeutické dílny pro zneužívané děti a mládež, která se hůře zařazuje do pracovního prostředí," vysvětlila pro iProstejov.cz Jana Hanzalíková, koordinátorka sbírek pro Cyrilometodějské gymnázium. Právě tato škola spolupracuje hned s několika sbírkami. „Motivace žáků bývají různé, někteří se účastní proto, že je to baví, jiní chtějí pomoci. Někteří to možná trochu berou jako ulejvárnu ze školy, ale já doufám, že většina má vznosnější motivaci," nechala se slyšet Hanzalíková. Dodala, že na každou sbírku se hlásí zhruba deset studentů, u Tříkrálové sbírky se jejich počet blíží k dvacítce.

„Přišlo mi dobré pomáhat dětem ulice, mám z toho dobrý pocit, tyto akce mě i baví," řekl dvanáctiletý Adam Hradil. Fakt, že je v dnešní době hodně podvodníků ohrozil i tuto charitativní sbírku. „Většina lidí přispět nechtěla, obešli jsme hlavně naše známé. Někteří lidé nás ignorovali, jiní si vyžádali oficiální potvrzení," komentoval Hradil.

  • Text: Jakub Čech
  • Ilustrační foto: iProstejov.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář