Jdi na obsah Jdi na menu

Luštitelé se potkali v boji o pizzu

6. 8. 2012

Luštitelé se potkali v boji o pizzu

Luštitelé se potkali v boji o pizzu

Prostějov - Další čtvrtek Prostějovského léta 9+1 byl ve znamení her v dopravním centru, čtení pohádek a příběhů, soutěže o pizzu a revivalové show.

Čtení pohádek a příběhů se uskutečnilo tradičně v prostorách dětského oddělení městské knihovny. „Pohodlně se usaďte, popřípadě uložte, přečteme vám pohádku. Slibujeme, že pokud usnete, vzbudíme vás příjemným způsobem," zval plakát děti do knihovny.

Následovala soutěž o pizzu. Soutěžící byli před úderem poledne připraveni před dveřmi do knihovny převzít kvíz a začít luštit. „Každý týden jsou úkoly jiné, bývá to nějaká křížovka, popřípadě nějaké hádanky," vysvětlil pro iProstejov.cz Tomáš Štefek, vedoucí dětského oddělení knihovny. Dodal, že soutěžit chodí obvykle 10 až 15 dětí. „Pizzu sponzoruje Pizzerie u hradeb, takže ušetříme a finance můžeme věnovat na další akce," popsal Štefek.

„Chci vyhrát, už jsem se o to pokoušela několikrát. Kvízy jsou sice lehké, ale ostatní jsou rychlejší," konstatovala soutěžící Tereza Pluskalová.

A jak vznikl nápad pořádat oblíbené kvízy, které se zde konají již deset let? „Řekli jsme si, že děti mají rády pizzu, tak bychom jim ji mohli dopřát," odpověděla knihovnice Lída Coufalová.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář