Jdi na obsah Jdi na menu

Na náměstí se oslavil Den stromů

19. 10. 2010

Na náměstí se oslavil Den stromů

 

16. říjen. Pro někoho volby, pro někoho sobota, pro někoho Den stromů. Ten byl viditelný v prostorách kuželny na náměstí T.G.Masaryka. Na své si přišla celá rodina. Program byl bohatý od nejmenších po největší zájemce o činnost prostějovského ekocentra.

Právě pro tyto zájemce byl postaven infostánek s propagačními materiály a s prodejem publikací vydaných o přírodě prostějovského regionu. Letáčky se týkaly hlavně ochrany přírody, ale dostupný byl i rádce jak zacházet s kompostem a jak chránit životní prostředí.

 

„V rámci dnešního programu ke Dni stromů je připravena ukázka z výcviku psů psí školičky Mája, která se uskutečnila i v dubnu na oslavách ke Dni země. Hraje nám zde Petr Zatloukal a Martin Pivoňka a v jedenáct hodin budeme mít vyhlášení výsledků Studánkové soutěže“ řekla pořadatelka akce Petra Orálková.

Pro děti bylo připraveno šest aktivit ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem města Prostějova  a Vojenskými lesy a statky, na kterých výtvarně pracovaly, poznávaly listy a stromy.

„Je zde připravena stezka mezi stromy  na náměstí a pro dospělé máme soutěž, kdo přijde na co nejvíce názvů obcí pojmenovaných podle stromů a máme zde krásnou výstavu o stromech, alejích a jejich funkcích a k ní je připraven testík.“ sdělila Petra Orálková

Dodala, že pro ostatní zájemce je připravena ochutnávka bylinkových čajů.

Kdo rád navštěvuje akce ekocentra Iris, může se v sobotu 23.října vydat na vycházku Studánky a archeologické zajímavosti Záhoří. Jde o výpravu lesy oblasti Záhoří mezi Domamyslicemi, Seloutkami a Alojzovem s odbornou průvodkyní PhDr. Alenou Prudkou. Zaměřování studánek, menhiry, pozůstatky dávných osídlení. Předpokládaná délka trasy 8 – 10 km. Sraz v 9:05 na konečné zastávce linky č. 4 v Domamyslicích.

Jakub Čech, Prostějov

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář