Jdi na obsah Jdi na menu

Náměstí patřilo oslavě životního prostředí

12. 6. 2011

Náměstí patřilo oslavě životního prostředí

Náměstí patřilo oslavě životního prostředí

Prostějov - Výroba ručního papíru, vodní bar, handicapovaní dravci, sběr starých mobilních telefonů zakončený losováním - to a mnoho dalšího přichystali ochránci životního prostředí na sobotní dopoledne. Na své si přišli dospělí i děti.

Oslava Dne životního prostředí se v Prostějově uskutečnila již poněkolikáté. Ekocentrum Iris, Okrašlovací spolek, Českomoravská myslivecká jednota, Český svaz chovatelů, Český svaz včelařů, Bonsai klub Haná, Vojenské lesy a statky Plumlov, Záchranná stanice v Němčicích nad Hanou - tyto všechny organizace si připravily soutěže nebo jiné aktivity, mezi které patřila výroba ručního papíru, hledání pramenů Prostějovska, vodní bar s ochutnávkou studánkové vody a ukázka handicapovaných dravců.

V poledne se uskutečnilo losování „Mobiliády", soutěže ve sběru starých mobilních telefonů. Jedná se o „náhražku" za za dříve konanou Baterkiádu. „Když jsme Baterkiádu zakládali, baterky se nikde nesbíraly, dnes je na ně krabice v každém obchodě," poznamenal Jan Navrátil, pořadatel podobné soutěže. Vybrané mobily půjdou k recyklaci.

Organizátorka akce z Ekocentra Iris Eva Zatloukalová byla s průběhem spokojena: „Přálo počasí, takže přišli lidé, kteří se o naše aktivity zajímali."

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář