Jdi na obsah Jdi na menu

Pochodu proti kriminalitě se účastnily stovky lidí

1. 12. 2012

Pochodu proti kriminalitě se účastnily stovky lidí

Pochodu proti kriminalitě se účastnily stovky lidí

Prostějov - Stovky lidí, převážně studentů, se zapojily do včerejšího pochodu „za všechny slušné občany, kteří mají strach jít po setmění". Poklidný pochod začal na Masarykově náměstí a skončil u zimního stadionu, kde se následně odehrál hokejový zápas. Souvislost s hokejem byla dána nedávným útokem Romů na prostějovského hokejistu. I když pořadatelé upozornili, že se nejedná o rasistickou akci, účastníci pochodu to nerespektovali.

Pochod byl vyvolán kauzou hokejisty Roberta Jedličky, kterého Romové v Olomouci zmlátili poté, co se zastal dvou žen. Na začátku akce vzkázal organizátor všem účastníkům: „Není to žádná rasistická demonstrace proti žádné menšině. Vadí nám ale, že se bojíme jít po setmění do města," řekl, ale nebylo mu to nic platné. Slogan „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop" měl možná jiný význam, než právě ten sportovní...

„Toho násilí je v poslední době strašně moc, člověk jde z diskotéky a dostane do dr*ky. Pokud se kriminalita zvýší, další akce budou," avizoval organizátor, který si nepřál být jmenován. „Hodně se bojím, nosím všude pepřový sprej, chystá se na mě jeden příslušník jiné pleti, bojím se," poznamenala další studentka.

Otázky ale vzbuzuje i fakt, že se během demonstrace neuskutečnily žádné projevy, pouze výkřiky několika aktivistů. Podaří se tímto způsobem něco změnit?

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář