Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední májový valčíček pokropil déšť

1. 6. 2011

Poslední májový valčíček pokropil déšť

Poslední májový valčíček pokropil déšť

Prostějov - Zmoklí aktivisté si v sobotu na další happeningové akci boje občanů proti radnici zatančili valčík a demonstrovali své odhodlání vyjednávat.

Akci na záchranu Kascentra sice narušil déšť, i tak si tři desítky občanů zatančily před radnicí. „Když jsme zde v lednu pořádali podobnou akci - Ples pro budoucnost - sešlo se nás asi pět set. Tehdy jsme si říkali, že to zopakujeme, až bude tepleji. Tepleji sice je, ale počasí lepší není," konstatoval „šéf nespokojených občanů" Jan Navrátil. Upozornil na odročení soudu na 8. června. „Budeme muset změnit taktiku. V nejbližší době obejdu všechny zastupitele a zeptám se jich, jaký mají na věc názor. Jejich odpovědi se budu snažit zveřejnit na www.proprostejov.eu/kasc ,"pokračoval Navrátil s poukazem na to, že se možná podaří dát Kasko na bod programu zastupitelstva. „Zjistil jsem, že když se k nějakému problému prostřednictvím petice vyjádří více než půl procenta občanů, jsou ho povinni zastupitelé projednat. Panu starostovi jsem řekl, že bych byl rád, kdyby ho zařadil sám, než abychom ho k tomu museli dotlačit," nechal se slyšet Navrátil.

valcik„Pan starosta jednal s politiky, kteří možná ani nevědí, kde Kascentrum je. Měl si pozvat lidi, kteří Kasko využívají," podotkl taneční mistr Jiří Šindler.

Tanec doprovodilo i „měření odhodlání jednat s radnicí", kdy si všichni účastníci stoupli vedle sebe a roztáhli ruce. Dosáhli délky padesáti metrů.

Sobotní akci provázel zájem médií. Přijela i televize Nova. „Zatím přišlo málo lidí, nevím, zda to bude zařazeno do vysílání," řekl nám „kolega" z celostátní televize.

(jač)

Pište komentáře,co si o této problematice myslíte!

Foto - viz. níže

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář