Jdi na obsah Jdi na menu

Potrat je vražda, tvrdí odpůrci interrupcí

5. 10. 2012

Potrat je vražda, tvrdí odpůrci interrupcí

Potrat je vražda, tvrdí odpůrci interrupcí

Prostějov - „Usmrcení nenarozeného dítěte je označováno jako právo ženy na svobodnou volbu. Nenechme si vnucovat tuto lež. Interrupce není umělé ukončení těhotenství, ale násilným ukončením života nenarozeného dítěte," hlásali ve čtvrtek na prostějovském Masarykově náměstí odpůrci potratů. Právě tam začal jejich pochod pro život centrem města.

„Víte, že 22. den od početí už dítěti bije srdce?" Desítky lidí s různými transparenty vzbuzovaly pozornost kolemjdoucích i řidičů na ulicích Komenské nebo Netušilově a Masarykově, Žižkově, Husserlově náměstích. „Je to důležité, přitom se o tom moc nemluví. Je to zlo, o kterém nikdo mluvit nechce," řekla jedna z pořadatelů Pavla Filáková.

demonstraceOrganizující Hnutí pro život již v poslední době uspořádalo několik výstav na ulicích města o genocidě. Použité fotografie však byly brutální. Nejen proto vydalo vedení Gymnázia Jiřího Wolkera (GJW) tiskové prohlášení.  „Žáci vcházející a vycházející z budovy gymnázia byli cíleně vystaveni plošným obrazovým materiálům, které měly propagovat názory organizátorů především na oblast umělého přerušení těhotenství. Citlivé téma bylo prezentováno způsobem, který měl šokovat, vyvolat pocity viny a způsobit emoční otřes. Považuji za nevhodné a pedagogicky nepřijatelné pomocí těchto metod ovlivňovat postoje mládeže v době zrání mezi dvanáctým až patnáctým rokem věku," vyjádřil se Michal Šmucr, ředitel GJW.

„Reakce jsou různé, nemám k tomu co dodat," řekla Filáková

  • Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář