Jdi na obsah Jdi na menu

Prezidentská volba: nerozhodnutí lidé a žádná setkání

1. 12. 2012

Prezidentská volba: nerozhodnutí lidé a žádná setkání

Prezidentská volba: nerozhodnutí lidé a žádná setkání

Prostějov - Koho budou volit Prostějované v prezidentských volbách 2013? Přesně tuto otázku si položilo prostějovské TF studio a natočilo videoanketu. Většina oslovených se chystá volit Miloše Zemana, jiní Jana Fischera. V souvislosti s prezidentskými volbami stojí za povšimnutí i to, že žádná beseda s kandidáty se zde nechystá.

„Anketu jsem natočil na podnět kamarádky Anny Tiché, spoluautorky webu www.volba-prezidenta.cz. Přišlo mi to jako výborný nápad ukázat veřejnosti reakce občanů a nastínit, kam v Prostějově volba prezidenta směřuje," vysvětlil filmař Tomáš Fraus.

Nejvíc táhne Zeman

A co z pětiminutového videa vyplývá? „Výsledkem ankety je, že občané v Prostějově mají rozporuplné názory a ještě není vůbec rozhodnuto, šanci má každý kandidát," poznamenal Fraus. Nejvíce lidí však jmenovalo právě Miloše Zemana. Některé reakce lidí byly obzvláště zajímavé. „Já bych přímou volbu zrušila úplně a nechala tu parlamentní. Vždyť se otočte kolem sebe, kdo všechno může volit," poznamenala směrem k filmovému štábu oslovená důchodkyně.

Jinde pravidelné besedy, v Prostějově ticho

Zatímco v jiných městech se pravidelně konají setkání s prezidentskými kandidáty, v Prostějově je v tomto ohledu ticho po pěšině, žádná organizace nebo jiné zařízení kandidáty nepozvala. A vzhledem k nabitému programu kandidátů se už nedá předpokládat návštěva někoho z nich v Prostějově.

  • Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář