Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějov oslavil Den země

1. 5. 2011

Prostějov oslavil Den země

Prostějov – Prostějovské náměstí po sobotní dopoledne zaplnily aktivity konané v rámci Dne země. Návštěvníky této každoročně konané osvětové akce potěšila přírodní kosmetika, keramika, ekologické nářadí a mnoho dalších stánků.

1.jpgLetos se pořádající organizaci – Českému svazu ochránců přírody – Regionálnímu sdružení Iris podařilo zapojit více stánkařů a akce se stala velkolepou. Propagovali se různé prostějovské organizace – Okrašlovací spolek města Prostějova, Informační centrum mládeže. Uskutečnil se férový obchod – prodej výrobků se značkou Fair trade, prodej knih, publikací a návodů, například, jak vytvořit biozahradu, ale i brožury mapující Prostějovsko. Návštěvníci měli možnost vidět dravce ze Stanice pro handicapované živočichy z Němčic nad Hanou, kozy z Kozí farmy Rózinky či vycvičené psy ze psí školičky Maja. Nechyběla ani čajovna Irisu, kde Vám za dvacetikorunu uvařili bylinkový čaj a vystoupila pražská skupina Lightmotif. Lidé také hlasovali, která studánka prostějovského okresu by si zasloužila rozbor kvality vody.

„Vůbec nelituji, že jsme sem šli podpořit Den země. Stánek Okrašlovacího spolku města Prostějova navštívilo minimálně 150 soutěžících dětí, na náměstí se vystřídala spousta lidí, bylo krásné počasí, krásně zvolená hudba, lidé se mohli zastavit u všemožných stánků, byla to široká a pestrá nabídka. Bylo to správně zorganizované“ myslí si předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová, který zde zastupovala.

  

 

Předsedkyně prostějovského Irisu Eva Zatloukalová byla s letošním ročníkem spokojená. „Počasí nám přálo, hudba krásně hrála, byla tady spousta lidí, připraveny byly aktivity pro děti, čajovna, občerstvení, sladkosti, dobroty, uskutečnil se prodej ekologicky šetrných výrobků, věcí z přírodních materiálů, byly zde různé výstavní panely k projektům Irisu, u muzea dokonce byla výstava Ekofór, kde lidé dokonce mohli bodovat vtipy, které se jim nejvíce líbily, já myslím, že byla i výborná atmosféra, děti se osvěžili v kašně, zkrátka jsem spokojená“ pro iProstejov.cz shrnula Zatloukalová.  

(jač)

 

Fotografie z akce - níže:

Fotografie z akce - níže:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář