Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějova se opět dotkla móda

29. 4. 2012

Prostějova se opět dotkla móda

Prostějova se opět dotkla móda

Prostějov - „Po roce 2000 jsem si všiml, že lidé v ulicích byli lépe oblečeni. Jsem přesvědčen, že se tak stalo díky přehlídce Doteky módy," zahájil slavnostní páteční galavečer přehlídky oděvních modelů jeho moderátor Tomáš Hanák. A bylo se na co dívat.

Mladí módní návrháři soutěžili ve dvou kategoriích - módní doplňky a módní oděvy. „Bylo to hodně vyrovnané, nicméně několik mladých návrhářů si skutečně zaslouží vítězství," nechala se slyšet porotkyně Iveta Řádková. Na nejlepší z každé kategorie čekal peněžní šek - vítěz módních doplňků dostal 2 000 korun a nejlepší návrhář oděvů hned 10 000.

„Byla to výborná módní přehlídka. Nejvíce se mi líbily modely vosiček. Bylo to nápadité a barevné - prostě krásné," komentovala Petra Hudáková, která na akci přijela ze Šternberska doprovodit svoji dceru Terezu, která se představila jako modelka. Ta si posteskla: „Bylo to dobré. Akorát mollo trošku klouže. Modely byly hezké, a proto jsem čekala ze strany publika větší potlesk."

hanakiProstejov.cz se stal mediálním partnerem akce, přinášíme tedy čtenářům rozhovor s Tomášem Hanákem:

Jaký máte vztah k módě?

„Můj vztah k módě je zanedbatelný. Ve svém věku 55 let - přestože jsem byl dvakrát vyhlášen nejcharizmatičtějším mužem - nekladl jsem někdy důraz na to, jak vypadám. Ve filmu bývám navlečen do slušivých kostýmů -  a asi proto jsem spojován s módou."

Který model Vás zaujal?

„Mě zaujal Swimming punk, protože je to sranda. Aby v nějakém rybníku plaval růžový kokrhel, je nepředstavitelné. Jsem nadšen kreativitou studentů. Kdyby mi někdo řekl, že se jedná o školní modely, nevěřil bych. Jsou profesionální."

Jak se Vám líbí v Prostějově?

„Já jsem zde často, toto divadlo je fantastické, máme to tu rádi a jsou zde příjemní lidé. Vždy, když přijedu z Prahy, která je šílená a běsná, je zajímavé pozorovat, jak zde lidé jezdí na kole. Když je příjemné předletní odpoledne, závidím jim."

Je zde jiné publikum než v Praze?

„Lidé nejdříve koukají nedůvěřivě, protože můj způsob z Divadla Sklep spočívá v ironii, parodii a nadsázce. Když vidí visačku od kalhot, co mi visí na zadku, tak nevědí, co je to za moderátora, ale pak si zvyknou a je to příjemné..."

Co byste vzkázal čtenářům internetových novin iProstejov.cz?

„Hele, čtenáři internetových novin, dobře čtěte internetové noviny, ale nezapomeňte na tištěné knihy."

V průběhu večera jste několikrát narážel na fakt, že Prostějov je statutárním městem. Mělo to nějaký politický kontext?

„Ne, tohle je jen nějaká formalita v zákoně, že je Prostějov statutární město, což mi zatím nikdo pořádně nevysvětlil, o co jde. Těch narážek na aktuální politiku by bylo tolik, že bychom si povídali ještě několik dní. Proč si ale kazit páteční večer?"

Děkuji za rozhovor.

Výsledky Doteků módy 2012:

Kategorie módní doplňky:

-         3. místo - Miroslava Kosková - šperky inspirované dobou secese

-         2. místo - Katarína Sidorová - Swimming punk

-         1. místo - Andrea Prokelová a Soňa Pořízková - netradiční elegance, kloboučky

Kategorie módní oděvy:

-         3. místo - Radka Kosková - inspirováno olympiádou Londýn 2012

-         2. místo - Sabina Salčákova - inspirováno geometrickými tvary

-         1. místo - Klára Válková - C'est la femme


  • Text, foto, rozhovor: Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář