Jdi na obsah Jdi na menu

Radnice nabídla novou virtuální prohlídku

6. 4. 2011

  Prostějovská radnice připravila pro návštěvníky svého webu zajímavou novinku. Právě na něm naleznete novou virtuální prohlídku, prostřednictvím které můžete procházet městem v pohodlí domova.nova-radnice.jpg

Mezi místa, která můžete navštívit, patří Národní dům, Botanická zahrada, aquapark, náměstí Tomáše G. Masaryka, ale dostanete se také do Regionálního infocentra v zámku či na městský úřad. Pohybujete se prostřednictvím mapy v pravém horním rohu, ve které jsou zaznačena místa. Kliknete na bod, který vás zajímá, a až se na dané místo dostanete, můžete se otáčet a prohlížet si okolí. Naleznete také šipky, které vás dovedou na další místo, které je nasnímáno.

„Počítáme s tím, že prohlídku rozšíříme i o další místa, rozhodně bychom chtěli nabídnout lidem například věž radnice, až projde rekonstrukcí a bude vybavena výstavou a dalším mobiliářem," představila svoji vizi vedoucí Odboru kanceláře starosty Jaroslava Tatarkovičová. Dodala, že by také chtěla virtuální procházku umístit na CD nebo DVD k prezentaci na veletrzích a dalších akcích.

„Virtuální prohlídku vytvořila pro město specializovaná firma, náklady na pořízení dosáhly zhruba 40 tisíc korun," sdělila tisková mluvčí městského úřadu Jana Gáborová.

Procházet se Prostějovem můžete na webové adrese: http://vpromotion.cz/virtuals/prostejov/krpano/virtualky/prostejov/tour.html poté, co napíšete, zda používáte starší či novější počítač.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Beneš - Pochvala

5. 2. 2013 16:47

Jakube, profesionální článek