Jdi na obsah Jdi na menu

Rockeři zahráli a promítli dokument pro KASKO

15. 5. 2011

Rockeři zahráli a promítli dokument pro KASKO


Prostějov – Několik prostějovských rockových kapel se rozhodlo podpořit občanskou iniciativu proti bourání Kascentra bez náhrady společenského sálu. V pátek aktivistům rockeři uspořádali benefiční koncert v prostorách Apolla 13. V rámci něj se uskutečnila projekce nového dokumentu o kauze.

 

1.jpgDalší večer za Kasko měl začít v 19,30, začátek se však kvůli technickým problémům uskutečnil až okolo 21. hodiny.  Večer zahájil Jan Navrátil, který si všiml podivností na smlouvě o smlouvě budoucí mezi radnicí a firmou Manthellam.

 

„Jde o to, že když zbouráme Kascentrum, nebude místo pro pořádání plesů, zničí se další prostory, kde zkouší i hudební skupiny“ zasvětil do této problematiky Navrátil, který stojí v čele aktivistů. Upozornil na to, že právě v pátek se mělo uskutečnit jednání soudu, to však bylo odročeno na středu 8. června. Jan Navrátil donesl na akci podpisové archy k petici proti bourání Kascentra. „Dočetl jsem se, že pokud se k nějakému problému vyjádří alespoň tisíc občanů, jsou zastupitelé povinni o tom znovu jednat. Co nejdříve petici donesu na radnici,  aby se o tom znovu jednalo“ sdělil iProstejovu.cz své záměry Navrátil s poukazem na to, že na zastupitelstvu se toto téma nepodařilo otevřít, protože zastupitelé z vládnoucí koalice, která má většinu s tím nesouhlasili. Jan Navrátil vyzval návštěvníky, aby se podepsali, protože to zatím udělalo „jen“ sedm set lidí.

Hudebníci se ke skupině nespokojených občanů přidali, protože v Kascentru mají někteří z nich zkušebnu a po jeho zbourání by neměli kde nacvičovat svá vystoupení. Vystoupily kapely Miserable ones, Bad age, Balzaac, Bulletproof.  Důležitou součástí akce byla kromě koncertů projekce dokumentárního filmu mapujícího celou kauzu. V něm jsou videa z Plesu pro budoucnost,  okolí Kascentra prokládaná názory občanů Prostějova a aktivistu Jana Navrátila. Film natočil Radim Urbášek, mikrofon měl na starosti Lukáš Křeček, moderoval Petr Zehnal. Sedmnáctiminutý Film zájemci naleznou na:

http://www.youtube.com/watch?v=0KLNR91hfd0&feature=player_profilepage

 

(jač)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář