Jdi na obsah Jdi na menu

Školáci usedli do lavic

1. 9. 2011

Školáci usedli do lavic

Školáci usedli do lavic

Prostějov - Školáci dnes poprvé usedli do školních lavic. Mezi letošní novinky na prostějovských školách patří i nová pátá třída na Skálově náměstí, která sem přešla z pobočky Palackého školy v Čechovicích.

Prvňáci ve škole na Skálově náměstí měli svůj první školní den krátký. Čekala na ně jedna vyučovací hodina. „Přivítáni byli v tělocvičně, starší děti jim zazpívaly a zarecitovaly," informuje třídní učitelka prvňáků Hana Krejčová. Ve třídě pak na každého čekala připravená hromádka učebnic, sešitů a dalších potřeb. „Od pondělí už budou mít každý den čtyři vyučovací hodiny," dodává.

Poslední srpnové dny vrcholily na škole přípravné práce. „V prvé řadě jsme museli několik tříd vymalovat a uklidit, rozdělit úkoly. Letošní novinkou je nová pátá třída, která přišla z pobočky v Čechovicích. S tím vyvstalo několik problémů. Například jsme museli vyřešit větší nápor dětí ve školní jídelně. Páťáci proto nepůjdou hned po vyučování na oběd, zůstanou ve třídě, kde si budou moci dělat domácí úkoly, odpočívat, přečíst si časopis a podobně," vysvětluje  zástupkyně školy Bronislava Zbořilová s tím, že žáci nebudou muset čekat na chodbách.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář