Jdi na obsah Jdi na menu

Strážníci kontrolovali povinnou výbavu jízdních kol

7. 7. 2012

Strážníci kontrolovali povinnou výbavu jízdních kol

Jednalo se o preventivní akci, pokuty nebyly uděleny

 

Prostějov - „Tato akce se koná proto, aby měli cyklisté správně vybavené jízdní kolo – to přispěje k jejich bezpečnosti,“ vysvětlila cíl preventivní akce zaměřené na cyklisty tisková mluvčí prostějovské Městské policie Jana Adámková.

Podle vyhlášky platí, že každý cyklista, aby mohl používat kolo k jízdě na pozemních komunikacích, musí mít povinnou výbavu. Do ní patří i odrazky - bílá vpředu, červená vzadu, oranžová na šlapadlech a ve špicích. Tyto odrazky, které jsou náchylné k ukradení, plně suplují samolepky, které prostějovští strážníci ve středu dopoledne rozdávali.

Zajímalo nás, zda se konají kontroly na povinnou výbavu kola.

„V podstatě strážníci při hlídkové službě mohou provádět i tuto činnost. Žádné velké kontroly se neuskutečňují, děláme spíše preventivní akce. Není hlavním úkolem cyklisty pokutovat, my chceme přispět k větší bezpečnosti, aby kolo bylo v pořádku a lidé nemuseli platit pokuty,“ vysvětlila pro iProstejov.cz tisková mluvčí Městské policie Jana Adámková

Na preventivní akce se názory různí.

„Páni policisti by se měli věnovat spíše aktivním zákrokům vůči vandalům, kriminálníkům a nepřizpůsobivým občanům. Rozdávat nálepky není dostatečné využití,“ komentoval akce diskutující a*a v internetové diskuzi na jakubcech.estranky.cz.

„Preventivní akce je dobrá věc, poněvadž učí nás cyklisty, co na tom kole má být a jak dodržovat silniční předpisy,“ komentoval jeden z projíždějících účastníků preventivní akce.


  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář