Jdi na obsah Jdi na menu

Turisty Prostějov okouzlil - až na obsluhu v Národním domě

15. 8. 2011

Turisty Prostějov okouzlil - až na obsluhu v Národním domě

Turisty Prostějov okouzlil - až na obsluhu v Národním domě

Prostějov - Necelá padesátka turistů z Bučovic a okolí si udělala výlet do Prostějova. Čekal je zde nabitý program. Nadchla je čistota a architektura města, ale i Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem. Na rozdíl od obluhy v kavárně Národního domu.

Výlet uspořádala Agentura kultury a cestování z Letonic pod vedením Anny  Zachovalové, s níž jsme nedávno přinesli rozhovor. „Prostějov mám ráda, jezdím sem již více něž čtyřicet let. Město mě zaujalo tím, že oblékalo nejen všechny své obyvatele. Dnes je oděvní průmysl někde jinde, výrobna je v konkurzu, ale přesto má Prostějov své kouzlo, našla jsem zde spoustu přátel," vysvětluje Zachovalová.

Na turisty důchodového věku čekala prohlídka prostějovské radnice, Národního domu, kostela a kláštera Sv. Jana Nepomuckého i oběd v secesní kavárně Národního domu. Divadelní spolek Historia se na akci také podílel, proto při prohlídkách budov nabídl monology historicky významných osob či živé obrazy. Kloboukový klub zase s turisty poobědval. Na „účastníky zájezdu" čekal i výlet do Čech pod Kosířem, což se neobešlo bez nadšení z Muzea kočárů Václava Obra.

Prostějov očima turistů

„Je to tu pěkné, máte všude čisto, zlepšovat nemusíte nic," říká jedna návštěvnice a Anna Hálová z Klobouček poznamenává: „Je zde pěkná architektura, na radnici a v Národním domě hezké zdobení sálů. Určitě by si sem turisté měli najít cestu".

Anna Zachovalová ale přidává připomínku, kterou část seniorů vznesla. „Připomínky jsou ke stravování, obsluhování a chování personálu v kavárně Národního domu," uzavírá pořadatelka zájezdu.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář