Jdi na obsah Jdi na menu

V centru hořel dům, jeho obyvatel skončil v nemocnici

12. 7. 2012

V centru hořel dům, jeho obyvatel skončil v nemocnici

Aktualizováno: V centru hořel dům, jeho obyvatel skončil v nemocnici

Prostějov - V prostějovské Školní ulici vzplál dnes dopoledne dům. K požáru vyjela hned čtyři hasičská auta včetně dobrovolných hasičů z Žešova. „Nikdo neví, co hořelo," konstatoval po požáru, který zablokoval ulici, městský policista.

„Plameny se nebezpečně rychle rozšiřovaly do střechy sousedící, přilehlé budovy. Ztížený přístup do podkroví zpočátku velmi komplikoval zásah hasičů.  Bylo nutné co nejdříve odkrýt část střechy a provést rychlou lokalizaci. Včasné zpozorování kouře, povolání jednotek i rychlý zásah hasičů chránil hodnoty přilehlých budov v řádech několika miliónů," sdělil tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.   Požár uvnitř bytu zcela zničil sociální zařízení s koupelnou, kouř poškodil i další místnosti.

O tom, že došlo ke zranění, se zatím mluvit nedá. Podle našich informací však jeden z obyvatel domu leží v nemocnici, kouř vyvolal potíže s dýcháním.

O příčinách se zatím spekuluje, mezi možnosti je přiřazen nedopalek nebo elektrospotřebič. Kolemjdoucí navíc mluvili o pozdním příjezdu hasičů na místo události. Až do jedenácté hodiny byla doprava řízena městskou policií.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář