Jdi na obsah Jdi na menu

Výběr školy ovlivňuje i jídelna

14. 11. 2011

Výběr školy ovlivňuje i jídelna

Výběr školy ovlivňuje i jídelna

Prostějov - Na co střední školy lákají studenty? Kromě výuky, vybavenosti školy a volnočasových aktivit hraje významnou roli třeba i jídelna přímo v budově. O tom přesvědčila čtvrteční přehlídka Scholaris v prostějovském KASCentru. Většina škol z Prostějovska, ale i jiných částí Olomouckého kraje zde „sbírala" studenty.

Která škola se mladým nejvíce zamlouvala? „No jistě, že ta naše - SOU obchodní. Z ostatních mě zaujala Hotelová škola Vincenze Priessnitze - původně jsem tam chtěla jít, je pěkná, dobře vybavená. Dobrou prezentaci měla i zdravotní škola. Ale každá škola je originální," řekla studentka Nikola Hrubá.

Bylo ale vidět, že u studentů nehrála roli jen prezentace dané školy. „Zaujalo mě Reálné gymnázium. Oceňuji to, že mají jídelnu v budově, že se nemusí chodit někam jinam. Základní předpoklad to není, ale je to veliká výhoda. Zajímavá je i Obchodní akademie," nechala se slyšet matka doprovázející svého syna.

„Dopoledne náš stánek navštívili převážně rodiče s dětmi a většinou se zajímali o příjímací zkoušky, studium na naší škole, ale i volnočasové aktivity, které školní klub nabízí," vysvětlila pro iProstejov.cz učitelka Cyrilometodějského gymnázia Taťána Ságlová.

Cyrilometodějské gymnázium naučilo žáky pracovat s interaktivní tabulí, Hotelová škola Vincenze Priessnitze Jeseník zase nabídla za symbolickou cenu namíchané nealkoholické nápoje z rukou svých studentů.

  • Jakub Čech

________________________________________________________________________

 

Krvavé Vánoce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář