Jdi na obsah Jdi na menu

Změní bakalářská práce Městskou polici?

29. 6. 2011

Změní bakalářská práce Městskou polici?

Studii Jiřího Stískala ocenil i prostějovský starosta

spokojenost-s-mp.png

 

 

 

Prostějov - 46% respondentů nemá dobré zkušenosti s Městskou policií. Vyplývá to z průzkumu, který se objevil na internetu a mezi lidmi se šířil s výzvou „když se zapojíme, můžeme něco změnit“.

 

Autorem průzkumu a zároveň bakalářské práce je Jiří Stískal, student Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, fakulty logistiky a krizového řízení. Ve studii Stískal doporučuje, co by se mělo zlepšit.

„Policie je převážně represivním orgánem a z toho vyplývá, že nikdy nebude v očích veřejnosti zcela oblíbena. Podle mě není výsledek průzkumu špatný. Přes padesát procent spokojených občanů svědčí o dobré práci strážníků“ vysvětluje tisková mluvčí Městské Policie Jana Adámková.

vystupovani.pngPrůzkumu se zúčastnilo 232 respondentů. „Co se týče počtu
respondentů - spokojen jsem byl, i když vzorek nebyl reprezentativní - na to by bylo třeba asi 600- 800 respondentů“ řekl iProstejovu.cz Stískal.

Na respondenty čekalo 13 otázek týkajících se jejich zkušeností a názorů s Městskou policií. Ukázalo se, že 44 % respondentů si myslí, že na Prostějov nestačí 57 strážníků (jejich současný počet – pozn. red.), ale 46% zastává názor, že jde o přiměřené číslo. Dotazovaní také dali najevo, že je důležitější dohlížet na veřejný pořádek (87%), než na plynulost jízdy na silnicích (12%).

 pocet.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na začátku června čekala Jiřího Stískala obhajoba jeho bakalářské práce. Jeho oponent i vedoucí práce byli spokojeni. „Nejpřínosnější částí této práce jsou návrhy a doporučení opatření pro MP PV. Domnívám se, že právě tímto autor nejzdařileji naplnil cíle práce a zároveň poskytl náměty pro přemýšlení příslušným orgánům MP Prostějov“ myslí si oponent práce Rostislav Kozílek. 

U promoce Jiřího Stískala byl i prostějovský starosta Miroslav Pišťák, který prohlásil: „Práce Jiřího Stískala je přínosem a inspirací pro naše město v rámci IZS“. „To jsem vůbec nečekal a potěšilo mě to“ vyjádřil se Stískal.

 

Ze studie vybíráme tipy ke zlepšení služeb Městské policie:

 

  • ·        Webové stránky Městské policie jsou momentálně řazeny pod web města Prostějov. Měly by mít samostatný web s moderním designem a logickým uspořádáním informací.  Na webovou stránku by se měla přidat diskuze o problémech, které policie řeší.
  • ·        Vytvořit profil na facebooku – zlepšení komunikace s veřejností.
  • ·        Nebylo by špatné zřídit v každém okrsku malé infocentrum pro okrskáře – prohloubila by se komunikace s veřejností.
  • ·        Transparentnost kamerového systému – zveřejnění záznamů z kamer na internet. Vyjímaje záznamy z důležitých objektů, např. čistička vody, aby nedošlo ke zneužití ve prospěch teroristického činu.
  • ·        Zvýšení počtu služebních automobilů
  • ·        Vytvořit kampaň, která by upozorňovala občany, jak se připravit na mimořádné události, např. povodně, požáry apod.

 

V článku bylo čerpáno z následujícího dokumentu:

STÍSKAL, Jiří.

Místo a úloha Městské policie Prostějov v rámci IZS.
Prostějov, 2011. bakalářská práce (Bc.).

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. - Fakulta logistiky a krizového řízení

  •  Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář