Jdi na obsah Jdi na menu

Pomozte rekonstruovat stát

24. 3. 2013

Pomozte rekonstruovat stát

Řada občanských sdružení a iniciativ představila způsob, jak omezit korupci v České republice přijetím devíti antikorupčních zákonů. V souvislosti s tím vznikla občanská iniciativa Rekonstrukce státu (www.rekonstrukcestatu.cz), jejíž příznivci v současné době kontaktují poslance a senátory, aby se spojili a protikorupční zákony společně schválili.

Změnit financování politických stran, zorganizovat majetková přiznání politiků, zveřejnit státní smlouvy na internetu, zrušit anonymní akcie, ukončit trafiky v dozorčích radách státních společností, přijmout zákon o státní službě, posílit nezávislost na státních zastupitelstvích, zakázat přílepky u zákonů nebo rozšířit pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu.

To vše chtějí organizace, občanská sdružení a iniciativy, které se připojily k výzvě Rekonstrukce státu, nebo návrhy dokonce připravovaly. Konkrétně se jedná o Transparency International, Ekologický právní servis, Oživení, Naši politici o. s., Nadační fond proti korupci a další.

Na webu Rekonstrukce státu lze najít, který politik který zákon podpořil. Proto kontaktujte své poslance, senátory, aby výzvu také podpořili (viz podnět http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20130311111111)

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář